ANTON FERMHEDE – BIG NORTH

Artiest info
Website
facebook
Label: Rootsy Music

Anton Fermhede is een Zweedse folkzanger uit Hovås nabij Göteborg die in 2019 twee EP-tjes heeft uitgebracht: “Common Sense Pt. 1” en “Common Sense Pt. 2”. Hij haalt zijn inspiratie voor de zelfgeschreven liedjes bij de zacht melodieuze vrolijke deuntjes van Amerikaanse singer-songwriters zoals Jack Johnson en Ben Harper, terwijl hij voor de muziek bij die nummers beïnvloed wordt door de geweldige Amerikaanse muzikant M. Ward die zowel solo actief is als samen met Zooey Deschamel bij het duo ‘She & Him’ en als bandlid bij de supergroep ‘Monsters Of Folk’.

Met “Big North” komt Anton Fermhede nu met een volwaardige soloplaat die volgt op zijn in 2016 uitgebrachte debuutplaat “False Dawn” en die uit tien nieuwe liedjes is samengesteld. Het zijn stuk voor stuk vrolijk makende en vlot meezingbare ‘feel good’-liedjes die uitnodigen tot een gezellig dansje met een lekkere cocktail in de hand en één (of meer) schaars geklede meedansende dame(s) aan je zijde. Of kunt u zich iets anders voorstellen bij het luisteren naar de twee leuke songs die we op de audiovideo’s hebben bijgevoegd: single “Someone New” en het poëtische metaforen bevattende nummer “Lincoln” dat als tweede single uit deze plaat wordt gelanceerd.

Dit album werd ‘live in one take’ opgenomen in studio’s in Los Angeles en in Zweden. De warme Californische zonnestralen worden in deze gezellig voortkabbelende liedjes weerspiegeld en we wanen ons bij de beluistering van de plaat eventjes met de voeten in de schuimende golven van de oceaan aan het witte strand van L.A. Songs als “Paper Lyfe”, “Easy Part”, “The Garden”, “What If” en “Flying High” doen ons de regenachtige winterdagen in onze Europese contreien meteen vergeten en ze wakkeren bij ons het verlangen naar zonnige en luilekkere zomerdagen alleen maar stevig aan.

(valsam)